Gepofte zoete aardappel met
feta en avocado
Benodigdheden:
- 1 zoete aardappel
- 70 gr feta
- 140 gr roomkaas
- 5 gr dille
- 5 gr koriander
- 40 gr roomkaas
- 1 avocado
- Limoensap
- Peper en zout
- Olijfolie
Dit recept is voor 2 personen.
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de zoete aardappel door midden.
Leg de zoete aardappel op aluminium folie, besprenkel met olijfolie.
Kruid de aardappels met peper en zout.
Verpak vouw het aluminium folie dicht en pof de aardappels in 45 á 50 minuten gaar.
Feta mousse:
Snijd de feta in kleine blokjes en doe deze in de keukenmachine.
Voeg 100 gr roomkaas bij de feta toe en mix het tot een glad mengsel.
Snijd de koriander en dille mooi fijn.
Voeg de helft van de kruiden toe aan de feta mousse.
De andere helft van de kruiden komen als laatst over de aardappel.
Guacamole:
Snijd de avocado door de helft.
Haal de pit er uit en schep het vruchtvlees in de keukenmachine.
Voeg 40 gr roomkaas toe en meng mooi glad.
Voeg limoensap en peper en zout naar smaak toe.
Afwerking:
Doe de feta mousse en de guacamole in spuitzakken.
Spuit van allebei 2 mooie dotjes op de aardappel.
Strooi de kruiden hierover.